🔹پیام فقیه اهل بیت علیهم السلام :
آیت الله آقای حاج میر سیّد محمد یثربی دام ظله ، به مناسبت بزرگداشت حضرت نرجس خاتون علیها السلام
بسمه تعالی
« السَّلَامُ عَلَى وَالِدَةِ الْإِمَامِ ، وَ الْمُودَعَةِ أَسْرَارَ الْمَلِكِ الْعَلَّامِ ، وَ الْحَامِلَةِ لِأَشْرَفِ الْأَنَامِ ، السَّلَامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الصِّدِّيقَةُ الْمَرْضِيَّةُ ، ...التَّقِيَّةُ النَّقِيَّةُ ... الرَّضِيَّةُ الْمَرْضِيَّةُ » .
( سلام بر مادر امام ، بانویی که اسرار فرمانروای بسیار دانا در نزد او به ودیعت گذاشته شده و به شریف ترین مردمان باردار شده است . سلام بر تو ای بانوی بسیار راستگو و پسندیده ... و ای بانوی پرهیزگار پاک ... و ای بانوی خرسند به قضای الهی و پسندیده ).
به راستی این اوصاف شایسته بانویی است که خداوند او را برگزید تا دامن اش وعاء پرورش آخرین حجت بالغه الهیه باشد و اگر واجد این فضائل نمی بود هرگز تکوین « سرالله » به او واگذار نمی شد .
آری بانوی با عظمت حضرت نرجس خاتون به نص زیارت-نامه مزبوره از چنان اوصاف و ملکاتی برخوردار است که هر یک از این صفات جز بر حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها اطلاق نمی شود و می بایست اهل دانش و قلم و سخن در تک تک این صفات با تدبر و تأمل بنویسند و سخن برانند شاید بعض از حقوق فراوان این بانوی جلیل القدر ادا شود . خانمی که شایستگی و لیاقت همسری امام و مادری امام علیه السلام را یافته چگونه بدین مرتبت نائل آمده که در پایان زیارت نامه این گوننه او را می ستاید :
« فَلَقَدْ أَوْلَاكِ مِنَ الْخَيْرَاتِ مَا أَوْلَاكِ ، وَ أَعْطَاكِ مِنَ الشَّرَفِ مَا بِهِ أَغْنَاكِ ، فَهَنَّأَكِ اللَّهُ بِمَا مَنَحَكِ مِنَ الْكَرَامَةِ وَ أَمْرَأَكِ » .
( به تحقیق خداوند تو را سزاوار خوبی ها کرد و به تو از شرافت آنچه تو را بی نیاز کند بخشید ، و کرامتی را که به تو بخشید بر تو گوارا و سودمند گرداند ) .
در ادامه زیارت نامه او را چنین توصیف می کند : «... عَارِفَةً بِحَقِّهِمْ ».
وی در اوج مرتبه معرفت به مقام امامت است ؛ مرتبتی که در کلام حضرت رضا علیه السلام آمده است : « أَجَلُّ قَدْراً وَ أَعْظَمُ شَأْناً وَ أَعْلَى مَكَاناً وَ أَمْنَعُ جَانِباً وَ أَبْعَدُ غَوْراً مِنْ أَنْ يَبْلُغَهَا النَّاسُ بِعُقُولِهِمْ أَوْ يَنَالُوهَا بِآرَائِهِمْ ؛ امامت اندازه ای فراتر و مقامی والاتر و موقعی بالاتر و آستانی منیع تر و عمقی فروتر از آن دارد که مردم با عقل خود به آن رسند و با نظر خود درک کنند ».
بالاتر و والاتر از آن است که در محدوده و توان اندیشه انسان ها بگنجد ، او هم عارفه بود و هم « مُعْتَرِفَةً بِمَنْزِلَتِهِمْ ».
با این همه می سزد که صاحبان خرد و سلامت عقیده ، پیرامون مرتبت این بانوی عظیم القدر بیاندیشند و قلم زنند ... که به نص زیارت نامه : « أَحْسَنْتِ الْكَفَالَةَ ، وَ أَدَّيْتِ الْأَمَانَةَ ، وَ اجْتَهَدْتِ فِي مَرْضَاةِ اللَّهِ ... ؛ تو از امام زمان علیه السلام نیکو کفالت کردی و امانت را اداء نمودی و در راه خشنودی خدا کوشیدی » .
فسلام الله علیها و علی بعلها و ولدها الامام الحجة الثانی عشر و رحمة الله و برکاته .